7-4

Jag kunde redan för längesedan konstatera att jag aldrig kommer ha ett jobb där arbetstiderna är 7-4. Att påstå att man genom rutin, utan problem kan stiga upp den här tiden, och tidigare därtill utan att vara halvt död är ett skämt. Nu kommer säkert något smartass t.ex. mamma eller Richard och säger "det går kankse bättre om man går och lägger sig på kvällarna..." Förvisso men det hade jag räknat in i detaljen med jobb och ansvar, att man faktiskt bör sova i tid.

Hursomhelst, jag har nyss ätit frukost för första gången sedan andra världskrigets slut och förväntar mig därför vara på den absoluta toppen av min förmåga under hela dagen. Ni folk påstår ju att frukost ska vara så bra och viktigt!

För övrigt så är den största anledningen till att jag inte kan ta mig upp på morgnarna att jag fryser något så inåt helskotta. Det är ganska så varmt i mitt eget rum nu, men ändå skallrar jag som en tok då jag drar av mig täcket. Ni kan ju tänka er då hur det blir att äta kall mat, dvs. frukost, i en annan del av lägenheten, vilken förutom i mitt rum håller starka 16-17 graders värme...

Nåväl, dags att röra på arslet lite, det är ju skola vid den klassiska tidpunkten 8:00 (08:10 var iof standard, men ändå)
Mors!

Akut hjälp och arga lappar!

Har insett att det bästa sättet att få som jag vill i den här lägenheten jag bor i är att med jämna mellanrum skriva arga lappar. Anledningarna är att jag avskyr att ta konflikter ansikte mot ansikte, den ene snackar halvkass engelska och dessutom ser jag fan aldrig till dem. Den ena killen fattar det här med lappar, han är från Ghana och om jag skriver att nu jävlar får han städa ugnen för att jag inte vill att min mat ska smaka hans kyclingflott, då städar han den. (Jag ställde fram svinto tillsammans med en lapp.) Den andra killen, vilken är ett riktigt såll, förstår dock ingenting. Han är en såndär kille som haft en morsa och en farsa som torkat honom i röven tills han flyttade.

I höstas skröt han dessutom om att han äter hamburgare VARJE dag... Gjorde ett litet experiment för några månader sen. Han gör ju verkligen INGENTING för att hålla någon ordning här och det inkluderar även att han aldrig tar ut en soppåse eller ens byter när det är fullt, han bygger bara på berget. I alla fall så valde jag och dåvarande andra rumskamrat att ställa soppåsarna i köket, alltså inte ta ut dem. När det stod 3 påsar i köket och jag inte märkt den minsta tillstymmelse till att han funderat på att ta ut påsarna sa jag till honom att nu jävlar får du väl ta och ta ut en soppåse någon gång med...
Han skyllde på att han inte visste vars man slänger påsarna. För er som inte vet hur det ser ut där vi bor så kan jag berätta att där man slänger soporna är rakt utanför dörren man går ut genom. Han slängde påsarna, men efter detta trauma har han inte lyckats slänga några fler, och jag får flytta över hans skräp i nya påsar varendaste gång det behöver bytas soppåse.

Nu står det återigen 3 soppåsar oslängda, visserligen bara en i köket och två står utanför dörren för att jag städade lägenheten igår. Känner att måttet börjar bli rågat nu. Jag har valt att utan protest städa det mesta av lägenheten eftersom jag inte står ut när det blir FÖR grisigt. Dock så har jag eftersom jag nästan alltid duschar på gymmet valt att inte städa deras toalett som inkluderar badkaret/duschen. Ibland måste jag ju dock vistas där inne och det är det som har gjort att jag håller på att bli helt jäkla galen. Det ser ut som värsta pundarbadrummet. Innan jul ställde jag de 10 tomma toalettrullarna där inne framför dörren för att påvisa att de nu var hög tid att slänga dem. Ni ska nu få se hur det såg ut dagarna efter att jag återkom till Falu stad.



Rädda mig från denna misär kopparstaden, eller någon annan omtänksam själ!!! Jag är rumsren och snäll!

Tack på förhand,
eder trogne
Robin

Nerd

Det finns en stor fördel med att man inte har gymmat på ett bra tag och sen gör det igen. Man får en så inåt helskotta elakartad träningsvärk att det är löjligt. Alla vet ju att man känner sig nöjd när man har träningsvärk, för då vet man att det har gett något. Dock är det lömskt, det får en att tycka att man tränat så himla bra fastän man kanske bara gjort ett pass. Därför ska jag och min träningsvärk ta med oss Pömmern och Oa på gymmet senare för att do some serious workout. Detta inte bara för vårt goda samvete dagarna efter, nej den här gången är det även för att rättfärdiga ett beteende.

Vi planerar att idag återuppleva ungdomens glada dagar, och då snackar jag inte om att varva mopeder till den milda grad att motorn nästan skär ihop. Nej jag snackar om nördighet och osunt leverne, local area network (lan), vi snackar cola, billys och troligtvis även lite svett. Vi ska helt enkelt nörda datorspel. Känner mig nästan lite nostalgisk och exalterad. Har redan plockat fram headset och spelmus. Kommer vråla lol hela jäkla natten.

Först i planeringen står dock att äta det sista av den kvinnoförnedrande potatisgratängen med fläskkarré och packa lite stuff. (Den är kvinnoförnedrande i den mån att många kvinnor skulle få stå tillbaka om valet låg mellan att få en portion av den potatisgratängen eller kvinnsen.)

Cy4 m8s (see you mates, för er som inte är nörd som jag.)

Tenta inlämnad bloggande startar igen... HATA SJ

Tillbaks i Falun och tenta inlämnad. Dvs. dags att få någon slags rutin på livet igen och försöka somna innan det blivit morgon osv. Igår var första gympasset för året och ett som är säkert är att jag aldrig ska ha uppehåll på mer än två veckor igen, och om jag har det så börjar jag aldrig mer. Det var för att klargöra saken helt åt helskotta jobbigt och plågsamt, men förhoppningsvis värt.

Jag är upprörd idag, upprörd på SJ:s ständiga försök att göra folk förbannade. (Ständiga lyckade försök stämmer kanske bättre). När jag åkte tillbaks till Falun så var det första tåget ca 20 minuter sent in till Gävle vilket gjorde att jag missade det tåg som skulle ta mig vidare. Fine tänkte jag, sånt händer och jag skulle vara tvungen att nästa tåg en timme senare. En timme senare upplyser den förbannade tv-skärmen mig att det tåget blivit inställt och jag måste sitta ännu en timme i Gävle, denna gudsförgätna stad. Otroligt nog var inte detta tåget inställt och jag kom mig hem till sist, 2-3 timmar försenad. Konduktörer och lokförare på SJ och Tågkompaniet är lyckligtvis inte idioter som de som har hand om det tekniska och administrativa, så dom uppmanar mig givetvis att nyttja min restidsgaranti för att få tillbaka pengar eller resecheckar. Men här har SJ varit listiga och sett ännu ett sätt att få  även den mest lugne eremiten att bli skogstokig. För att försöka förklara det enkelt.. Bokar man via SJ hela vägen från start till stopp, även om det är olika bolag som kör bussen eller tåget, så har man något som heter resplusbiljett. Är jag då försenad osv så är det SJ:s jävla skyldighet att ersätta mig. Men eftersom SJ är idioter så gör dom så att man bara kan välja just den rutten av resan som hade en lokförare anställd av SJ, i mitt fall mellan Sundsvall och Gävle. Det innebär att jag måste ringa till SJ:s kundservice som är bemannad av 3 personer som tar emot 14400 samtal i timmen. Dvs. det är omöjligt att komma fram om man inte vill sitta 2 timmar i telefonkö. Därför kan jag inte få tillbaka pengarna för hela resan.

När jag till sist accepterat detta faktum så tänker jag mig att jag åtminstone ska försöka få tillbaka för den sträckan jag åkte med SJ, en sträcka som egentligen inte var tillräckligt försenad för att jag skulle få pengar tillbaka. Men har SJ tänk ge fan i att fortsätta jävlas nu? Nej, nej detta är vad jag får upp på deras hemsida:

???sv.support.section.rtg.choosecompensation.newintro???

???sv.support.section.rtg.form.voucher.daytrain.desc???

???sv.support.section.rtg.form.voucher.nighttrain.desc???

???sv.support.section.rtg.form.voucher.endinfo???
???sv.support.section.rtg.form.cash.description???

???sv.support.rtg.choosecompensation.compdescription.withcard???

Statens Järnvägar som tammefan alltid har problem med sin hemsida kan inte anlita en schysst webbdesigner som fixar fanskapet en gång för alla, nej det ska vara krångel och jävulskap hela tiden. Man börjar ju nästan undra om det är ett sätt för regeringen att få folk att fokusera på SJ:s idioti istället för andra dumheter som Fredde mf.l. ställer till med. Hade någon fått för sig att förklara djihad mot SJ och sprängt sig själv i luften på Stockholms central eller på deras huvudkontor hade jag fan haft svårt att bli upprörd. Då fanns det ju åtminstone en poäng med att spränga sig själv i luften, att ta ställning mot idioter som inte kan sköta sitt jobb. AVGÅ SJ!

Comeback

Nu har jag haft mig ett ordentligt uppehåll igen från bloggandet. Åkte som bekant hem till norr och har efter detta inte riktigt funnit motivation till att skriva så mycket dumheter här i bloggen som vanligt. 

Hursomhelst känner jag nu behovet av att få ner några korta reflektioner av mina senaste dagar.

Julafton var som julafton alltid är. Mycket god mat, trevligt sällskap och givmilda föräldrar och släktingar. Finns inte så mycket mer att säga om det faktiskt. Sen var det juldagen som innebar en sjujäkla lyckad festkväll som startade hos Erik och fortsatte på folkets park. Alltid roligt att träffa en massa gamla mer eller mindre onyktra bekanta. Lite euforisk allsång till ett hyfsat coverband hann vi också med!

Mellandagarna spenderades framförallt hos mor och Thomas och även Sandra var med på ett hörn. En av dagarna lyckades jag komma mig iväg till staden och, hör och häpna, lyckas med att hitta ett gäng kläder! Kände mig oerhört nöjd efter detta så jag unnade mig ännu fler träningsfria dagar, något som jag med största sannolikhet kommer få ångra när jag kommer hem till verkligheten igen. Hade ju först någon slags vision om att träna typ varje dag nu under lovet men det sprack ganska rejält och är väl hittills uppe i ett eller två pass... Nog om det.

Nyår firades hos hjälten Niclas som, som ende individ erbjöd sin arma lägenhet tillika hem till förfogande för nyårsfirande. Dessutom fixade han mat som vi andra snåla jävlar troligen inte ens har betalt för. (Niclas bärs i baren utlovas nästa gång vi är ute på gallej!) Det blev hursomhelst en mycket lyckad tillställning med både fyrverkerier såväl inomhus som utomhus, äcklig skumpa, vinst i JVM mot Kanada och inte minst Körbergs underbara stämma!

För att avsluta det här inlägget lite klichéaktigt så säger jag väl att vi nu ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter. Och när vi om ca 1 år säger detsamma så kommer vi att inse att 'ptja 2011 var nog fan ganska likt ändå som 2009 och 2010'. Så hur jäkla mycket nya möjligheter vi har, det vet jag inte. Men hursomhelst har vi ju åtminstone samma möjligheter att göra nåt fördelaktigt av!

God fortsättning för oss alla hoppas jag på.

RSS 2.0