Detta förbannade regn

Var ett jäkla tag sen jag bloggade nu. Det finns dock några bakomliggande orsaker till detta.
Eftersom jag inte vill låta alltför gnällig så tänker jag hålla mig till den största inspirationsmördaren in this particular cesspool, eller ja, kanske även överallt annars med. Sådär sa jag mest för att jag ville citera min favoritfilm (51st state).

Regn är ett jäkla hittepå. Jag är utled på regn. Man blir blöt och fryser.
Sedan jag flyttade hit till Falun i augusti så har det regnat, ptja i runda slängar ca 78% av dagarna. 78%! Detta är inte humant.

Det snackas om att vindkraft och solceller är ett miljövänligt sätt att skapa energi. Tänk om nån smart gubbe med alldeles för lite hår för sin ålder, alternativt nån greenpeacesnubbe som känner nån gubbe med alldeles för lite hår för sin ålder, läser mina följande funderingar och kommer på hurfan man går till väga, då kommer dessa, tillsammans med Falu kommun, att tjäna storkovan på min fantastiska tanke!

Om denna tjomme kommer på hur man kan tillverka ström av regnnedfallet här i Falun så kommer hela sverige, ja kanske rent utav skåne, att ha sin strömförsörjning säkrad i all evighet, amen.
Tänk vilken brutal ekonomisk vinst Falu kommun skulle göra! Man skulle kunna satsa massor med pengar på pensionärsmat, framtagandet av fler systrar som kan springa snabbt, ännu fler matvarubutiker (dvs inte nåt jäkla lidl), organiserade programansvariga på högskolan och man skulle kunna köpa en stor jävla frysbox och stoppa in bovärdschefsidioter i, så dom fattar att studenter fryser ihjäl om dom inte höjer värmen!

Men jag inser att den begåvning som lär krävas för att uppfinna nånting som fixar detta lär inte finnas här i Falun. För uppenbarligen så måste någon ha kommit att tänka på detta tidigare, för vem skulle annars stå ut med att det regnar så inittihelskotta mycket?
Så sorgligt nog så lär jag få fortsätta gråta floder över att det bara regnar och regnar och regnar på mig, till ingen nytta alls.
Ge hit snö eller sommarvärme, mig kvittar det lika, bara jag slipper detta förbaskade regn nån gång.


Text-TV

Peter Forsberg är min största idol. Egentligen har jag svårt att komma på var detta inlägg ska leda någonstans, det mesta är redan sagt och skrivet om honom. Men i alla fall...

Tillbaka efter 4 års skadebekymmer, 4 år där han inte spelat mer än en handfull matcher. Nu har han gjort 5 matcher för Modo den här säsongen och producerat 10 poäng, varav 6 poäng de 2 senaste matcherna.

Detta får mig att tänka tillbaka på min barndom. (hm jag undrar om jag är tillräckligt gammal för att skriva så) Kan jag ha varit någonstans 7-8 år kanske, då jag varje morgon, det första jag gjorde när jag vaknat, var att slå igång endera text-tv sida 363 eller radion, P4 och radiosporten. Detta för att kolla hur "Foppa" presterat i nattens match, borta i NHL. För det mesta så var det flertalet poäng han producerat och jag kunde nöjt gå till skolan.

Anledningen att jag tänker tillbaka på detta är att nu är det återigen så att jag, pga. att jag numera inte bor i Övik, får följa Modos matcher endera via radio eller internet. Oftast så sker detta via hockeyligans liverapportering vilken uppenbarligen uppdaterar om matchhändelserna i realtid.

Ikväll var en magisk kväll. Efter två, vad jag kan förstå, mediokra perioder så leder Modo med 1-0 hemma mot Luleå. Passningen till 1-0-målet kom givetvis från #21.
Känslan när 2-0 Peter Forsberg och 3-0 Peter Forsberg kommer upp på skärmen är märklig. Tårarna är inte speciellt långt borta vid tanke på alla skadebekymmer, alla tvivlares hårda ord, allt som har gått emot honom, när han detta till trots, visar upp att han fortfarande är en av dem bästa hockeyspelarna i världen.
Han är garanterat inte längre den snabbaste. Men det finns inte en spelare i världen som ser spelet så väl som honom. Och det finns ingen som är så vansinnigt tjurig. Detta kompenserar med råge det handikapp foten och möjligvis även åldern gett honom.

Att kunna lyfta ett helt lag så kapitalt är helt obegripligt. Jag hoppas verkligen att det håller i sig och att resten av inkommande spelare, skadade som nyförvärv, kan lyfta laget ännu några snäpp. Då är jag säker på att det kan bli en rolig vår!

Hjältar

#21 #19. Vilka fantastiska hjältar.


Gris

Jag vägrar. Tycker det vore så fruktansvärt löjligt om jag skulle vara smittad av Grisinfluensan, eller H1N1 som naturare väljer att kalla den.

Jag tycker i regel inte om saker som är alldeles för kommersiella, t.ex. dagens radiomusik, bara dynga. Och kommersiell dynga är precis vad svininfluensan är. Folk som promenerar baklänges när dom fått vaccinet, folk som dör, folk som bara blir allmänt märkliga. Lägg ner! Allt ska hetsas så fruktansvärt mycket. Jag har ingen statistik på hur många som dör varje år av vanlig influensa, men jag är säker på att det kommer säkert upp i liknande siffror som just H1N1-viruset. Det verkar ha blivit en trend för dagens media att då och då sätta djurnamn på ett influensavirus (läs fågel och svin) och sen skriva om det, som om att det vore slutet för mänskligheten. (ja, jag vet att svininfluensan upptäcktes på 30-talet och fågelinfluensan i slutet av 50-talet, men ändå)

Så nu ligger jag här i feber och hoppas vid gud, om han/hon finns, att jag slipper vara en del av den här kommersiella skiten, för till det har jag varken tid, lust, eller ork.

Photoshop

Photoshop är bra!  http://www.facebook.com/home.php?#/album.php?aid=119863&id=814124338&ref=nf

Utklädnad och dessa förbaskade vakter

Det var utklädnad på kåren igår. Mitt tema var A-lagare. Såg väl ut som en blandning mellan Kenta och Christer Pettersson.

Jag hade bland annat en brun papperspåse i fickan, innehållandes en tom öl-burk av märket pripps blå. När jag skulle gå in så frågade givetvis vakten om jag hade någon alkohol i fickorna. Det hade jag inte, men jag hade den tomma burken. Givetvis så måste vakten förstöra min outfit med att förbjuda mig att komma in om jag inte slänger burken.

Vadfan är det för fel på dörrvakter egentligen?
Jag har en om än något tvivelaktig teori om hur det går till när man förvandlas från människa till dörrvakt.

Huruvida man kan födas till vakt vet jag inte, men det borde väl vara fullt möjligt. Men i min teori så handlar det om en ovetande osäker människa som behöver ett jobb.
Så, såhär går det till när man kommer till dörrvaktsutbildningen;

Du hälsas välkommen med ett "NÄ DU GRABBEN TA ETT VARV OCH KOM TILLBAKA NÄR DU NYKTRAT TILL"
- "Men jag är nykter, jag ska bli vakt!!!"
- "VILL DU KOMMA IN ALLS IKVÄLL SÅ GÖR DU SOM JAG SÄGER. OM DU INTE TAR ETT VARV SÅ TOLKAR JAG DET SOM ATT DU ÄR AGGRESSIV, SÅ DÅ BRUKAR JAG VÅLD MOT DIG"

När man väl kommer in så blir det läkarundersökning. Är man inte tillräckligt lång, muskulös/fet så är det raka vägen ut. Du måste dessutom kunna se så fruktansvärt iskall ut så att rummet tammefan börjar frysa till is. Läkarundersökningen avslutas med det som är huvudproblematiken i min teori. Läkarvakten tar fram en skitstor spruta innehållandes DNA från vakternas stamfader och kör in den varhelst denne kommer åt. Efter detta så ägnas resterande utbildning till verbal träning, man måste kunna de ca 5 lines som alla vakter använder sig av. "Haru leg?" "Det är 20/22/25/30 här ikväll så du kommer inte in." "Du är för full" "Nu är det hemgång för dig" "Du får ta ett varv innan du får komma in".

Man får alltså DNA från vakternas stamfader. Man blir i och med det en fruktansvärd person, i alla fall på jobbet. Man blir automatiskt fruktansvärt otrevlig och tror att man är polis. Det sistnämnda är väldigt viktigt som vakt, man tror att man måste tro att man är amerikansk polis. Helst så ska man agera som snutarna på "Cops".
I alla fall, alla ni krog/restaurangbesökare vet ju detta, och hur otrevliga vakterna i dagens samhälle är.
Förstå vilken jävla skitstövel vakternas stamfader var!


Kyligt klargörande!

"Men alltså du är ju fan från norrland, du borde palla kylan!"

Vettefan hur många gånger jag fått denna kommentar sen jag flyttade hit till Falun. Troligen så föddes jag med gener liknande en helblodssydeuropés.
Som bekant så har jag inte det så varmt i mitt kära boende, så förutsättningarna för att jag redan från tidig morgon ska frysa är rätt överhängande..

En typisk morgon för mig då jag tyvärr måste kliva upp innan 09:00 (och med 09:00 menar jag såklart 10:30), kan se ut som följande;

06:30 - Väckning av en engelsk fotbollskör som skanderar god save the queen. Vet inte hur många gånger jag har drömt att jag befinner mig på en fotbollsarena.

06:39 - Efter två rundor till av god save the queen så masar jag mig upp, skallrande av frossa.

06:41 - På med duschen

06:45 - In i duschen (det tar ett antal minuter innan värmen kommer upp till mig på sjunde våningen)

06:59 - Ut ur duschen. Nu är jag varm.

07:16 - Jag börjar huttra som en idiot igen

07:26 - Cyklar ner mot stan för att möta upp sällskap för cykelfärden uppför mördarbacken till skolan. Tror att jag ska frysa ihjäl inom kort.


~13:00 - Ut från skolan och cyklar hemåt eller annat bestämt mål. Fryser lika jävla mycket, får för 47:e gången frågan om jag inte är från norrland.

Bara ett klargörande till alla som lever med myten om att alla norrlänningar solbadar i -30*C... Det är inte sant, VI FRYSER OCKSÅ! (I alla fall några av oss)

politiker och sexköp

Hur tänkte den här gubben egentligen?
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article6100793.ab


BRA KOPPARSTADEN

Företrädare för ägaren av den lägenhet jag bor i, dvs. bovärdschefen hävdar att dom har "gjort allt dom kunnat för att det ska bli varmare i mitt rum." Tydligen så finns bara ett annat alternativ, det är att höja värmen i hela lägenhetshuset. Ja.. Det vore ju för hemskt om även resterande hyresgäster i huset skulle få dräglig värme inomhus.
Två saker som här får mig att ta mig för pannan och undra om hur folk i dagens samhälle med kompetensnivå under en 10-årings, kan få sitta i såpass beslutande positioner. "Vi har gjort allt vi kunnat" Han berättar för mig att det finns ett avtal med hyresgästföreningen att det minimum ska vara 21 grader, han tyckte tydligen att det var samma sak som 16-17 vilket jag nu har.
"Vi har gjort allt" Nej käre bovärdschef att skicka en av dina undersåtar till bovärdar med termometer som mäter att jag har påtok för kallt och sen hävda att "Vi har gjort allt" det håller tammefan inte.

Den andra saker jag upprör mig på nåt så överjävligt är helt absurt dum. Uppenbarligen så är inte mitt element tillräckligt varmt, då skulle man ju kunna ha hoppats på att elementet kunde få stå på hela tiden då. Men nej, nej. Ca 20 timmar per dygn så är elementet iskallt. Som svar på detta får jag att det är en termostat som sköter elementen och värmen i huset, därav anledningen att dom inte kan höja värmen bara i mitt hus.

Kritisera aldrig en termostat, dem har alltid rätt, uppenbarligen...

Rökelse och otäck chantingmusik

När jag idag kom ut ur mitt rum som jag trofast befunnit mig i under en väsentlig del av dagen, så är det första jag möts av doften av fruktansvärd och otäck rökelse. När jag höjer min blick så ser jag vid "hatthyllan" en okänd kille som sitter med okänd bok och en okänd jacka av modell fjällräven-ish, dragen över sig. Jag mumlar fram ett "hej" och får tillika ett tillbaka. Nu börjar även mina öron fungera, det jag hör är en oändligt otäck avart av det vi människor valt att kalla för musik. http://www.youtube.com/watch?v=JG_9qs_ZPZE Något i stil med länken är vad jag hörde. Detta i samband med rökelse och märkliga böcker är inte något jag riktigt uppskattar. I klartext blev jag helt enkelt fucking jävla livrädd! Så jag tog mitt pick och pack och drog till närmsta compadre som råkade vara hemma, för att lugna mig.

När jag nyligen kom hem så fanns bara den något söta doften av rökelse kvar, människorna som vistades här var försvunna, vart dem kan tänkas ha hamnat vill jag inte tänka på, arma själar...
Innebär detta att jag ofrivilligt är involverad i sektverksamhet?


RSS 2.0