nedläggning?

Kommer från och med igår inte att uppdatera denna blogg nämnvärt ofta. Bloggar numera på leuda.se väl mött där!

Vad blir det för mat?

Till min förtjusning så har jag, trots uteblivna tv-tittarsejourer lyckats bli varse ett helt underbart tv-program.
Vad blir det för mat? med Per Moberg.
Per Moberg är ju kanske mest känd som Peter Habers chef i Beck, där han mest är förbannad. I Vad blir det för mat så är han minst sagt annorlunda...

Mannen är ju tammefan helt underbar... och totalt jäkla tokig, av somliga uttryckt 'ADHD-kompatibel'.
Det första intrycket man får är att den här mannen kan INTE laga mat, han försöker sig på något han sett på tv eller nåntting. Helt otroligt festligt när citat som "oj nu börjar det lukta bränt, då är det nog klart" och "jag tjatade lite om smöret där.. Det var lite medvetet för att det blir... gott!"
Allt eftersom programmet går så går det dock upp att mannen de facto är ett geni! Det är omöjligt att beskriva varför med ord, utom möjligtvis med ännu ett citat från klippet jag tänkte länka till;
" här har jag gjort såhär förstår ni, ... mina små honungshölster "

Vilken hjälte!


Typiskt skitdumma folk

Visst finns det folk man verkligen stör sig på?! Tänkte dra några exempel.

Fullblodsidioter
Fanskap som t.ex. folk som påstår sig vara för djurens rätt, aka djurrättsaktivister. Inte för att jag har något emot människor som strävar för en rättvis behandling av djur. Det tycker jag med. Men vad i helskotta är det man egentligen vill förmedla då man cuttar upp en griskulting och tar med den på demonstration för bättre vilkor för grisuppfödarägda grisar!? Jag blir så jäkla tvärelak på såna dumheter. Var konkret istället och berätta varför man ska ge grisarna mer utrymme och bättre mat, för regeringens grisansvarige istället.

Folk med mindervärdeskomplex / Besserwissertyper
Detta är något som ofta får tillskrivas dörrvakter, men dom har ju i sin utbildning lärt sig, och nedskrivet i sitt anställningsavtal att dom ska vara skitstövlar. Jag tänker nu mer på folk som ser sig som så mycket mer än andra, folk med behov att trycka ner andra människor, folk som bara för att dom kan, beter sig som skenheliga jäkla småpåvar.
Jag tänker förnärvarande på några händelser som är tagna ur mitt eget livs senaste veckor. Ska punkta upp ett axplock saker denna personen gjort för att få ett större antal individers liv mindre drägliga; (kommer möjligen att vara något otydlig då man aldrig vet vem som läser ens blogg...)

Ändrat uppgifter i sista stund, även efter arbeten färdigställts.
Gjort namnet på kursen jag och mina vänner just slutfört till ett ironiskt skämt.
Uppenbarligen inte haft någon kommunikation med övriga lärare för kursen. Inte heller kan denna person ha läst kursplanen, eller innebörden av ord som t.ex. "workshop"
Och sist men inte minst; under en muntlig presentation av examinationsarbetet för kursen så väljer personen att inte kommentera grupperna... Ända tills den sista gruppen, vilken personen sågar öppet inför hela resterande gruppen. Varför?

Folk tror sig veta men egentligen inte har en aning
Finns det något mer störande egentligen? När man vet vad man pratar om, åsikt om frågan har ingen betydelse utan fanskapet måste bara hålla principiellt på sin egen övertygelse även om denne övertygats kopiöst av det som är sant. Man kan verkligen bli totalt mörkrädd när man sitter och läser i kommentarsfältet under artiklar i nätupplagorna av aftonbladet och expressen. Sen att journalisterna ibland är dummare än tåget själva, spelar ingen roll.

Hm har massor med fler, men eftersom klockan är sent och jag somnar i varje skrivpaus så lägger jag ner för idag.

RSS 2.0