Helgpermis

Tog under helgen bondpermis från både Falun och blogg. Rörde mig under hela torsdagen norrut, till största del med hjälp av de fantastiska (läs problemhärjade) tågen från SJ. I alla fall så finner jag detta som en godtagbar ursäkt till att uppdatering uteblivit.

Tentavecka upcomin'.

Statens järnvägar

"Tåget till xxx är försenat 47 timmar, gå till bistrovagnen och hämta ut 2dl vatten i SJ-förpackning, som kompensation för förseningen."

Det är mer undantag än regel att tågen som SJ har i trafik kommer i tid. Helt katastrofalt skulle jag vilja uttrycka det. Jag har själv åkt med SJ tre gånger, eller i detta nu så är det den fjärde, på ungefär ett år. En av de tre så har tåget varit i någorlunda tid, dvs. bara 15 minuter försenat. De andra två resorna så har tåget varit över fyra timmar försenat. Dessutom utan att meddela varför. Det fanns i mig en tendens till stress när jag klockan 07:30 vaknar och undrar varför i helskotta jag inte, som utlovat, blivit väckt klockan 03:30 då mitt tåg skulle ha anlänt.

En annan gång fick vi resenärer faktiskt veta vad som hade hänt. Loket hade tydligen gått sönder. Som kompensation fick vi den ovan nämnda 2dl-förpackningen med vatten.

Jag frågar mig, vafan är problemet? Har fått för mig att det är ganska svårt att åka fel, om inte Lokföraren spårar ur totalt och.. ja spårar ur...

Jag kanske överdrev lite, angående SJ:s kompensationssystem. Jag blev kompenserad med 619 kronor för den resan då jag inte blev väckt. När jag i dagarna valde att nyttja värdebeviset (tro inte att man får några riktiga pengar tillbaka) så bokar jag givetvis biljetter för en likvärdig summa, som uppgick till 650 kronor. När jag sen i gott mod klickar på "betala" så får jag upp ett meddelande som säger mig att jag utöver de 30 kronor som var mer än mitt värdebevis, skulle betala 194 kronor. Provar sen att boka en dyrare biljett, dvs i förstaklass. Biljetterna skulle bli ca 200 kronor dyrare.
Av någon outgrundlig anledning så får jag då upp att jag fortfarande ska betala 194 kronor.
Tydligen var det så att mitt värdebevis inte var giltigt på vissa sträckor.

Nu sitter jag alltså på x2000 med destination Sundsvall, I förstaklass! Sätena är faktiskt riktigt bekväma. Men hur tänkte dom med det trådlösa internet som erbjuds för en dyrare avgift än en månadsavgift för ett vanligt mobilt bredband? Dessutom så är hastigheten så fruktansvärt låg att innan detta inlägg hunnit postas är jag nog framme.

Det jag idag ville få fram var alltså att SJ är roten till allting ont. Till exempel arbetslösheten. Alltför många har kommit försent till sitt jobb, och innan de hunnit uttala "statens järnvägar" fått sparken.

Trött

Jag tänkte skriva om SJ idag. Men inser att jag inte orkar det. Får bli imorgon istället.

Hörde att "Svennis" inte vill jobba med att träna landslaget. Är det egentligen så värst konstigt? För att lets face it.. Han har ett jobb redan.
Dessutom så ser han det säkert såhär; 'att jobba i notts county har så många fördelar.. Bättre pröjs, större chans att vinna Premier league inom några år än att vinna VM/EM med landslaget och framförallt så är det ju bättre pröjs.'

"Sverigedemokraterna"

Följande rader kommer inte att vara det minsta objektiva.
Jag tycker verkligen att det namnet är intressant. Intressant det här med att antisemitistiska partier ska ha namn som försöker ge dem en finare klang. SverigeDEMOKRATERNA, NationalSOCIALISTERNA. Och bäst är ju såklart "Nationalsozialistische deutsche arbeiterpartei" (Nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet)
Jag menar det är ju ändå rätt uppenbart när man läser partiprogram och ser i vilken riktning dessa fundamentalister faktiskt arbetar, vad dem vill uppnå. Jag tänkte gå igenom delar av Sverigedemokraternas partiprogram, bara för skojsskull!



Nej till EU

Absolut okej att tycka så! Men jag tycker verkligen att det låter så klämkäckt när man i sitt partiprogram skriver följande; "Vi värnar Sveriges nationella suveränitet, och motsätter oss överstatligheten inom EU." För mig låter det som att Sverigedemokraterna vill få svenskarna att tro att vi är några slags Ide Amin:er som alla är så suveräna att bara vi vill så går vi en golfrunda på 18 slag! Men vi måste hålla oss utanför EU så att ingen kan få reda på att vi fuskat!



Nationell och social rättvisa.

Sverigedemokraternas politik bygger på ett nationellt ansvarstagande, social rättvisa och ett ekologiskt medvetande. Vi vill omvandla dagens skendemokrati till äkta demokrati, där alla får komma till tals.

Okej.. Man vill alltså som jag förstår, införa en mer deliberativ demokrati där alla får säga sin mening. Två saker jag direkt tänker på här är;  1. Jag skulle vilja se en Sverigedemokrat stå och fråga Mohammed i Rosengård om han tycker att studiebidraget är tillräckligt högt!
2. Vi snackar alltså Sverige. Ärligt talat, har det någonsin funnits en svensk människa som varit nöjd med något? Det skulle bli kaos och alla skulle vara arga på alla och vara ännu missnöjdare med livet. Så lycka till med er samtalsdemokrati i Sverige, Sverigedemokraterna.

Vi värnar västerlandets kristna etik

Religionsfrihet i Sverige hörde jag någon lärare berätta för mig i andra klass tror jag.



Brottslighet, missbruk och sjukskrivningar

Sverige är ett sjukt samhälle, därför att medborgarna inte trivs. Bara en nationalistisk politik kan ge den trygghet och den omtanke som minskar kriminaliteten, får bort drogerna och ger de sjuka livslusten åter.

Som sagt.. Ingen svensk har någonsin varit nöjd. Men det är fan inte för inte att ordspråket "Borta bra men hemma bäst" är svenskt.
Kul också med att "bara en nationalistisk politik kan..." Släng ut invandrarna och de som inte har tillräckligt mycket viking i blodet. Då kommer alla att vara glada och nöjda.



Invandringen

Notera att denna punkt är på SD:s hemsida nästan lika lång som alla andra punkter tillsammans.

Rotlösheten står i motsats till något som är väldigt viktigt för oss sverigedemokrater - rätten till en nationell identitet. Alla människor måste få känna att de tillhör ett folk.

Jag tror verkligen att invandrarna i sverige känner sig ännu mer välkommna efter att ha läst detta! Visst tusan känner man att man tillhör ett folk när man läser detta?! SD bidrar med detta bara till att de invandrade människorna känner sig mer utanför.

Det bästa både för svenskarna och för de invandrare som inte kunnat anpassa sig till samhället vore om många invandrare återvänder till sina hemländer.

Det är framförallt intressant att man vill skicka hem dem till sina hemländer. Nu har inte jag koll på exakt hur många procent av invandrarna som kommer från krigshärjade länder, hursomhelst, även dessa vill man skicka hem. Får man inte lite Stalinvibbar av det? Åk tillbaka hem så väntar det tre gubbar med varsinn automatkarbin 47 som vill ställa några frågor till er!
En annan intressant detalj är att man vill inte skicka hem alla. Nej, bara "många". Några missanpassade kan vi behålla, snällt va!?

De flesta svenskar erkänner idag att svensk invandrings- och integrationspolitik har varit ett monumentalt misslyckande. Sverigedemokraterna är det enda parti som vågar säga detta öppet.

Två reflektioner. 1. Ingen jag känner, som jag vet i alla fall, tillhör då "de flesta".
2. Enda antisemitistiska partiet som har lyckats få tillräckligt med vilseledna själar, ofta sympatisörer till farbror Adolfs parti, att rösta på dem och därmed kunnat få tillräckligt med mediatid för att prångla ut sitt missnöje på ett annat sätt än nazistiska/rasistiska demonstrationer?




I alla fall.. Efter dessa noter så kan man lätt få för sig att jag inte tycker att SD för någon bra politik. Och det är fan sant, jag tycker att den är lika intelligensbefriad som personen, som jag inte kan minnas namnet på, men jag tror att han var aktiv i Sverigedemokraterna, som sa: "Jag skulle vilja flytta till ett land där man inte tar emot utlänningar!"

Helt fantastiskt citat hursomhelst.


Bibliotekarier

Jag tänkte på en grej.. Satt på ett bibliotek idag i centrala Falun. Är det inte så att vissa verkligen föds till att vara bibliotekarier? I alla fall till utseendet, sen kommer nog insikten vad ens kall faktiskt är, något senare.

I alla fall så finns det ungefär två-tre 'lookar' som tilldelats de fantastiska bokslukarna. Det första är 54+-kvinnan med lite yvigt, grånande hår, ser lite sträng ut, men är väldigt snäll när man frågar om någon sällsynt bok av Strindberg eller nåt sånt.

Sen har vi den 35-åriga tant-kvinnan som har nästan axellångt hår, ofta mörkblont och lite lockigt. Glasögon, möjligen lite halvmånformade, men ändå lagom stora, ofta sittande lite för långt ut på näsan. Hon ser genuint snäll ut och är snäll mot alla, kanske stryker hon ett streck över förseningsavgiften..?

Sen har vi den sista stereotypbibliotekarien. Hon som är ganska lång, lite väl smal och har i regel kort mörkt hår. Någonstans mellan 30 och 40 är hon. I sinne är hon en blandning mellan den 54+aren och tant-kvinnan. Hon har undantagslöst svarta, lite skarpare bågar och är troligen lite närsynt.

 

Nu undrar säkert eventuella läsare vars poängen finns.. Poängen är att det inte finns någon poäng. Men världen måste förstå storheten hos bibliotekarier, vilken yrkesskicklighet dessa otroliga människor besitter! Utan att tveka en endaste sekund så pekade och berättade idag en 54+-bibliotekarie blixtsnabbt vars man kunde finna böcker om genusteorier!

 

Pröva att ställa en motsvarande fråga, tex 'kan jag få bostadsbidrag' till en telefonsvarare på någon statlig myndighet, jag lovar att du kommer bli kopplad 400 gånger tills du får till svar av nån dammig telefonsvarare (nu pratar jag om mekaniska) att personen du söker har gått för dagen! Och då är ändå den frågan busenkel!

Så skål för alla bibliotekarier!


Ett sällsynt ont ting

Jag är fruktansvärt morgontrött. Att vakna när jag inte vill vakna ännu, är som ett slag mitt i ansiktet. Det blir inte heller bättre av att jag, i mitt rum har ett gradantal som är lägre än socialstyrelsens bestämmelser för hur varmt det bör vara i ett boende för människor.

Därför så yrkar jag på att den fan som uppfann väckarklockan ska dömas till livstids halshuggning jämte knäna.

Kommunalarbetare

Man måste bara hata kommuner, alla jag känner gör det i alla fall. Vi kan som exempel ta Falu-kommun. Gubbarna och tanterna som jobbar där är mycket troligt gravt överviktiga och hatar de arma själar som fått för sig att utöva fysisk aktivitet. Det finns en aktivitet vilken somliga kallar för innebandy. Jag själv utövar varje söndag denna fabulösa aktivitet på en skola i kommunal regi här i Falun. Detta i motions och nöjessyfte. Jag spelar även med i ett lag utan större ambitioner om framgång. Denna vecka har Gubbarna och tanterna gått extra hårt åt oss hurtiga innebandyutövare.

 

På ovan nämnda skola beslutade man att denna höst byta larmsystem. För att lindra ångesten för sitt osunda leverne så kommer en gubbe i 54års åldern, vi kan kalla honom Gunnar, på en genial idé; ’vi anlitar ett riktigt läckert företag som kan ordna det här med larm åt oss… I åtanke måste vi ha att detta företag måste ligga minst 300km ifrån Falun, och vet hur man installerar larm på fel sätt, för vi vill ju inte att de hurtiga idioterna som vill utöva idrott ska kunna komma in!’

 

Kontentan av Gunnars idé är att ett företag hemmahörande i Sundsvall, själv tippar jag på att det är nån klåparfirma ifrån Timrå (en bit utanför Sundsvall för den som inte vet) får uppdraget. Sagt och gjort så lovar Lennart på Timrås förnämligaste larmfirma, ”Häng och Lås” att han ska installera ett riktigt värdelöst larmsystem.

 

I torsdags när vårt tappra lag anländer till skolan så möts vi därmed av en lapp där någon med ytterst tvivelaktig handstil skrivit ’korpen innebandy (notera särskrivningen) inställt’.

I förtvivlan vandrar vi hemåt.

På söndagen tas det nya tag. Bilringarna till trots så antar vi att Gunnar fått tummen ur röven och ringt till Lennart för att berätta att upprorsstämning råder i Falun och att han måste kringgå sin vision om att alla ska vara lika gravt överviktiga som honom, och begära att det trots allt måste gå att larma av.

Ack så fel vi hade. Galne-Gunnar hade lugnt avfärdat de kritiska rösterna till hans handlande genom att tipsa om veckans supererbjudande på ica maxi, ”10 donuts för 20:-”.

Så hemåt vandrade vi igen. Frusna, frustrerade, förbannade

 

Notera att jag egentligen inte har något emot människor med större kroppshydda än genomsnittet. ”Gravt överviktig” är bara en metafor för ’fruktansvärt tjockskalliga pappersvändaridioter som inte klarar av att både vända på papper, dricka kaffe och faktiskt göra något under sina yrkesverksamma timmar varje dag’.


Måste bara tillägga att folk som jobbar med vägläggning/reparationer jämt bara står och står. Inte konstigt att vi har så värdelösa vägar.

RSS 2.0